Gasboetes in Roeselare vooral voor sluikstorten, in Kortrijk vooral voor winkeldiefstallen

Redactie KW

Roeselare deelt vooral gassancties uit voor sluikstorten, Kortrijk voor kleine winkeldiefstal. Dat blijkt uit recente cijfers. In beide steden krijgen mensen steeds vaker een gassanctie.

In Roeselare kunnen naast de politie intussen ook zo’n 40 ambtenaren pv opstellen voor een gassanctie. Dat is ook de reden dat het aantal sancties steeg van 800 in het begin naar zo’n 1300 vorig jaar. De meeste sancties gaan naar sluikstorten, zwerfvuil en wildplassen.

Hondenpoep

In Kortrijk dat sinds vorig jaar al kleine winkeldiefstal via gas bestraft, is dat de nummer één in de top drie, gevolgd door sluikstorten en wildplassen. Opvallend is dat ook de gasboete voor bumperkleven om zo gratis een parkeergarage uit te rijden vaak uitgeschreven wordt. In totaal liepen in Kortrijk vorig jaar ruim 600 burgers via gas tegen de lamp. Kortrijk zet vanaf volgende maand in om ook hondenpoep effectief via gassancties aan te pakken.

De wet voorziet dat steden de leeftijd voor gas nu kunnen verlagen van 16 naar 14 jaar. Roeselare zal dat niet doen, Kortrijk wel, al verdient ook daar bemiddelen de voorkeur.

(KB/BS)

Gasboetes in Roeselare vooral voor sluikstorten, in Kortrijk vooral voor winkeldiefstallen

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier