Gangsters bedreigen gezin in Gits met wapens

Redactie KW

In de nacht van woensdag op donderdag werd een gezin uit de Bruggestraat het slachtoffer van een brutale homejacking. Drie mannen bedreigden hen met wapens en gingen er vandoor met twee wagens en een paar honderd euro. Er vielen geen slachtoffers

Even na vier uur donderdagmorgen doken drie gewapende mannen op aan een woning in de Bruggestraat. Het huis is onder meer uitgerust met een alarminstallatie. Toen het alarm afging werden de bewoners gewekt en werden onmiddellijk bedreigd door de drie gangsters, die gebrekkig Frans spraken.

“Ruiten al ijsvrij gemaakt”

Volgens getuigenissen zouden de gangsters al op voorhand de ruiten van de op het oog hebbende wagens ijsvrij hebben gemaakt, vooraleer ze met groot geweld de voordeur instampten. De bewoners namen geen enkel risico, om zichzelf en hun slapende dochter te beschermen. De sleutels van de twee wagens en een paar honderd euro werden afgegeven. Daarna namen de dieven de vlucht. De bewoners verwittigden vervolgens de politie. Het parket van Kortrijk voert een onderzoek.

(JD)

Uit Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Roeselare)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier