Galloo Menen krijgt voorkeursbehandeling van Schauvliege, zegt Groen

Redactie KW

Het recyclage bedrijf Galloo Metal uit Menen krijgt een voorkeursbehandeling van Vlaams Minister van Leefmilieu Joke Schauvliege. Dat zegt de partij Groen. Vorige week bekrachtigde de minister een nieuwe ministerieel besluit, waardoor een lopende procedure voor de Raad van State geen zin meer heeft.

Begin 2010 kreeg het bedrijf Galloo uit Menen, dat vooral metalen recycleert, een nieuwe milieuvergunning toegekend door Vlaams minister van milieu Joke Schauvlieghe. Het bedrijf mocht beperkt uitbreiden en kon ook als eerste afgedankte LCD-schermen verwerken. Maar zowel de stad Menen als de partij Groen trokken naar de Raad van State om de uitbreiding aan te vechten. Het dossier van de stad Menen werd niet ontvankelijk verklaard, maar de argumenten van Groen werden wel weerhouden.

Aanpassingen

“Men heeft aantal aanpassingen gedaan, zoals de opslagcapaciteit gehalveerd. Men spreekt over hoogtevermindering enz.. Trouwens alle opmerkingen in rapport zijn nu al gerealiseerd”, zegt Philippe Mingels van Groen Menen. Volgens Groen Menen getuigt het aangepaste ministerieel besluit van weinig respect voor de volksgezondheid van de buurtbewoners. “Op die manier wordt de normale rechtsgang gewoon buitenspel gezet”, besluit hij.

Volgens het kabinet van Joke Schauvliege is het nieuwe besluit er gekomen na het opmeten van de uitstoot van fijn stof en metalen in de lucht. Er zou geen verhoogde aanwezigheid van kwik vrijkomen.

(L.D.)

Meer vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18u00

Galloo Menen krijgt voorkeursbehandeling van Schauvliege, zegt Groen

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier