Gaia voert campagne en plant protestactie tegen nertsenkwekerij in Wervik

Redactie KW

Dierenrechtenorganisatie Gaia voert een opvallende campagne tegen de mogelijke komst van een mega nertsenkwekerij in de gebouwen van de bloemen- en plantenkwekerij nv Ghesquière op de Menensesteenweg.

In alle brievenbussen werd een folder verdeeld met daarbij op de achterkant ‘Zonder Bont Straat’. Gaia doet daarbij een oproep om de straatplaat op een zichtbare plaats achter het raam te plaatsen. Heel wat bewoners gaven daaraan een gevolg.

Vreedzame protestactie

Gaia doet ook een oproep om zo talrijk mogelijk aanwezig te zijn op zaterdag 2 november om 13 uur aan de nv Ghesquiere voor een vreedzame protestactie tegen de mogelijke komst van een nertsenkwekerij. “Samen met u willen we onze stem laten horen voor de dieren, het leefmilieu en de omwonenden”, zo staat het in de folder.

De Deputatie stond een milieuvergunning voor een periode van twintig jaar toe. De stad, Gaia en buren gingen in beroep bij Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V). Indien ze beslist dat de milieuvergunning wordt afgeleverd, dan stapt de stad naar de Raad van State. Eerder werden 2.335 bezwaarschriften ingediend. In Nederland worden nertsenkwekerijen in de toekomst verboden.

(EDB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier