Gaia: "Ierse Berm blijft probleemhindernis tijdens Waregem Koerse"

25/08/16 om 15:53 - Bijgewerkt om 16:25

De dierenrechtenorganisatie kondigt voor de 169ste editie van de bekendste paardenkoers van het land, die volgende dinsdag 30 augustus plaatsvindt, opnieuw maatregelen aan. "In de laatste steeplechase zal de Ierse Berm maar één keer in plaats van twee keer worden gesprongen, want dat blijft in onze ogen een probleemhindernis", zegt voorman Michel Vandenbosch.

Vijf dagen voor Waregem Koerse heeft Gaia een persconferentie gehouden in Waregem om terug te blikken op 25 jaar aanwezigheid op Waregem Koerse en om een tweetal nieuwe maatregelen aan te kondigen die de dierenrechtenorganisatie met de Koninklijke Waregemse Koersvereniging is overeengekomen. "Behalve het feit dat de paarden in de laatste steeplechase, de zogenoemde Prijs Baron Casier, de Ierse Berm maar één keer meer moeten bedwingen, heben we ook een akkoord over een nog strengere selectie van de 4- en 5-jarige paarden die aan de race deelnemen. Die laatste maatregel hadden we er graag al dit jaar doorgekregen, maar hij gaat slechts vanaf 2017 in."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!