Gabriel Rios één van de vijf nieuwe namen voor Leffingeleuren

Redactie KW

De organisatie van Leffingeleuren 2011, dat doorgaat van 16 tot 18 september in Leffinge, stelde vandaag vijf nieuwe namen voor. Met Gabriel Rios stelde het opnieuw een grote naam voor.

Met nog eens 5 nieuwe namen begint de affiche van Leffingleuren 2011 serieus vorm te krijgen. Uit eigen land komt niemand minder dan Gabriel Rios. Hij wordt vergezeld door een vijfkoppige groep met als opvallendste muzikanten Jef Neve en Kobe Proesmans. Daarnaast strikte de organisatie ook de nieuwkomers SX die dit voorjaar een verrassende hit scoorden met “Black Video”.

Op internationaal vlak is Crystal Fighters één van de revelaties van dit jaar. Ze mengen rock, folk, dubstep en dance, maar brengen vooral ook een bijzonder energieke liveshow.

Austra komt uit Canada en wordt vaak vergeleken met The Knife. Hun eerste plaat kwam dit voorjaar uit op het prestigieuze label Domino. De debuutplaat van Tanlines wordt dit najaar verwacht. Zij komen uit Brooklyn, New York. Je kan hen omschrijven als een cocktailversie van Bloc Party.

De volledige line-up, tickets, audio en video vind je op www.leffingeleurenfestival.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier