Fusies van Centra voor Algemeen Welzijn op komst

Redactie KW

Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen plant een fusie van de Centra voor Algemeen Welzijn (CAW) tegen midden 2013. In onze provincie zouden er nog maar 3 CAW’s zijn.

Na overleg met alle CAW’s en onderlinge afspraken wil Vlaams minister Vandeurzen dat tegen midden volgend jaar de fusies afgerond zijn. In Vlaanderen zouden dan nog elf CAW’s erkend worden, in West-Vlaanderen gaat het dus om drie.

Fusies

Zo komt er een fusie van het CAW Middenkust met CAW Regio Brugge. Het CAW Papaver – dat is de streek van Ieper en Poperinge – gaat samen met CAW Midden-West-Vlaanderen (Izegem, Roeselare, Tielt). En CAW Stimulans gaat samen met CAW Piramide in het zuiden van de provincie (Kortrijk, Menen).

Doel

Het opzet van de schaalvergroting van de centra voor algemeen welzijn is om de centra een duidelijker gezicht te geven in de eerstelijnszorg. Zo kunnen diensten en organisaties binnen de nieuw samengestelde CAW’s beter op mekaar afgestemd worden en daardoor ook beter gaan samenwerken. Een erkend CAW zal voortaan over ten minste 50 voltijdse werkkrachten moeten beschikken.

Meer in Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier