Fundamenten onveranderd voor Internationale Tweedaagse van Vlaanderen

Redactie KW

Op de Pier in Blankenberge werd vrijdag de 43e Internationale Tweedaagse van Vlaanderen voorgesteld. De organisatoren hopen dat ze dit jaar terug tienduizend wandelaars aan de start krijgen. Vorig jaar waren er 8.311 deelnemers uit dertig verschillende landen. De fundamenten van de organisatie blijven onveranderd met strand, duinen, polders en charmante dorpjes.

De organisatoren van de Tweedaagse van Vlaanderen zullen ook dit jaar heel wat aandacht besteden aan milieu, dit om de afvalberg van de tienduizend wandelaars te beperken. De organisatoren proberen de drankverpakkingen te vermijden en raden de deelnemers aan om een brooddoos te gebruiken voor hun lunchpakket. Verder worden enkel eerlijke handelproducten aangekocht voor de rustposten.

Themadorp op de medaille dit jaar is Vlissegem, deelgemeente van De Haan die niet moet onderdoen voor de andere charmante dorpen Lissewege en Zuienkerke die door de wandelaars doorkruist worden. De focus van de wandeltocht ligt dit jaar ook op jongeren met een kinderdorp van de Gezinsbond.

Sinds vorig jaar is er niet langer meer een gastland maar een gastregio. Dit jaar gaat het om het Zweedse Boras.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier