Frituuruitbater Johan Verschaeve wil in voetbalkleedkamers wonen

Redactie KW

Johan Verschaeve, uitbater van frituur De Westhoek in Woesten, wil gaan wonen in de voormalige kleedkamers van voetbalclub FC Woesten. Die palen namelijk aan zijn frituur. Maar volgens de gemeente Vleteren is wonen daar onmogelijk. Johan kan op die plaats dan ook zijn domicilie niet krijgen.

Johan Verschaeve is afkomstig van Kuurne, maar woont al lang in de streek. Onder meer al in Stavele en Krombeke. “De stad Poperinge heeft mij op 22 januari 2010 uitgeschreven uit de bevolkingsregisters, en dat terwijl ik in Senegal verbleef. Ik werd niet eens op de hoogte gebracht. Sindsdien woon ik overal en nergens. Ik heb immers geen domicilie meer. Zo kreeg ik ook geen oproepingsbrief voor de verkiezingen in juni, en ook geen belastingsbrief.”

Wonen in de douches en kleedkamers

Vandaag heeft Johan Verschaeve geen vaste verblijfplaats, en dus ook geen domicilie. „Ik zou graag wonen in de voormalige kleedkamers en douches van FC Woesten”, zegt hij. „Die palen aan mijn frituur, en het zou dus ideaal zijn dat ik daar mijn intrek kan nemen. Ik huur de grond voor negen jaar van de firma Nevam uit Alveringem, maar bouwde er zelf een frituur, die open ging op 13 oktober 2008. Die is mijn eigendom, en staat dan ook volledig op mijn naam.”

Geen domicilie in een frietkot

“Ik wil die kleedkamers ombouwen zodat ik er kan in wonen. Maar het schepencollege van Vleteren wil mij daar geen domicilie geven, al staan de kleedkamers in een woongebied.” Burgemeester Stephan Mourisse (LVP): „Johan Verschaeve deed inderdaad een aanvraag om zijn domicilie te krijgen op zijn frituur. Of tenminste in de koterijen van het voormalige voetbalterrein van FC Woesten. Maar dat is geen woongelegenheid. Wij hebben zeker helemaal niets tegen Johan, we zouden hem zeer graag verwelkomen als nieuwe inwoner van onze kleine gemeente. Maar iemand domiciliëren in een frietkot gaat gewoonweg niet.” …

(AH)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws West) van vrijdag 9 juli 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier