Frietjes voor opening van nieuw containerpark in Gullegem

Redactie KW

Op zaterdag 28 juli opende het gloednieuwe containerpark in Gullegem voor het eerst de deuren. Mirom trakteerde de bezoekers op een gadget en een bakje frieten.

De gemeente Wevelgem ijverde al jaren voor de opening van een tweede containerpark, maar het was niet zo gemakkelijk om een geschikte locatie te vinden. Het gloednieuwe recyclagepark bevindt zich in de Nijverheidslaan in Gullegem en ligt eigenlijk op een boogscheut van het oude containerpark, dat zich langs de Rijksweg in Gullegem bevindt. Het nieuwe recyclagepark is ruim en heeft twee ingangen met slagbomen en een weegburg. De toegang is enkel mogelijk met een elektronische identiteitskaart.

Van zodra alle recyclageparken in Menen, Wevelgem en Wervik aangepast zijn, zal ook het Diftarsysteem in voege treden en zal de aanvoer van afval volgens drie systemen gebeuren. Een deel, zoals papier, karton en pmd zal gratis blijven. Voor een tweede deel komt er een marge, waarbij een eerste hoeveelheid gratis aangevoerd mag worden, terwijl er voor de rest betaald zal moeten worden. Een derde deel, zoals brandbaar afval, zal vanaf de eerste gram betalend worden.

(Lien – Foto’s AV)

Frietjes voor opening van nieuw containerpark in Gullegem

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier