Frederic Coopman uit Oostkamp, student Howest Kortrijk, vermist

Redactie KW

-VIDEO- Er is opnieuw een student vermist. Via de sociale media Facebook en Twitter is een oproep gelanceerd voor de verdwijning van Frederic Coopman, een 20-jarige student uit Oostkamp. Sinds zaterdagmorgen is de jongen niet meer gezien. Hij loopt school aan de Howest in Kortrijk.

De politie is een onderzoek gestart. Samen met het Brugse parket en de Cel Vermiste Personen is een zoekactie gestart. De jongeman is het laatst gezien in Brugge. Dat gebeurde zaterdagmorgen rond 5u30 in zaal Entrenous in de Langestraat. Hij vertrok daar met zijn fiets. Zijn muts en handschoenen zijn intussen gevonden. Die lagen op een haag in de buurt van de Gentpoort.

Vorige week nog is intensief gezocht naar een student uit Jabbeke. Hij verdween op de Kulak-campus in Kortrijk. Uiteindelijk bleek dat de jongeman zelf uit het leven is gestapt. Zijn lichaam is gevonden bij een spoorweg in de buurt van Wenen in Oostenrijk. De jongen was onder een trein gesprongen.

Opsporingsbericht federale politie:

De politie vraagt, op verzoek van de procureur des Konings van BRUGGE en in samenwerking met CHILD FOCUS, om volgend opsporingsbericht te verspreiden :

De politie en het parket van BRUGGE vragen uit te kijken naar Frederic COOPMAN, een 20-jarige jongen uit OOSTKAMP die sinds zaterdagochtend wordt vermist.

Frederic Coopman verliet op zaterdagochtend 10 december rond 05.20 uur een fuif in de Langestraat in het centrum van BRUGGE. Hij nam afscheid van zijn vrienden en vertrok met zijn zwart-grijze fiets ban het Merk GITANE in de richting van de Kruispoort.

Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.

Om naar Oostkamp te fietsen moet hij verder via de Gentpoort en daar is hij vermoedelijk ook geweest want op die plaats werden de grijze wollen muts en één zwarte handschoen van Frederic teruggevonden. Het is een zwarte handschoen met grijs opschrift M-west 135.

Van aan de Katelijnepoort kan Frederic verschillende routes hebben genomen.

Volgens getuigen werd er in de berm ter hoogte van de Gentpoort een donkere fiets opgemerkt. De fiets lag naast het water en is nadien verdwenen. Bij de fiets van Frederic was er een stukje uit het zadel en ontbraken de handvaten aan het stuur.

Zijn er nog mensen die deze fiets hebben zien liggen of hierover meer informatie hebben?

Frederic COOPMAN is 1m75 lang en slank. Hij heeft bruin haar en bruine ogen. Zijn haar is aan de zijkanten kort en langer bovenaan.

Die avond droeg hij een blauwe jeans, een witte T-shirt met een spreuk op, een okerkleurige pull met rits en kap, een zwarte vest met kap en grijze binnenvoering en zwarte linnen CONVERSE schoenen.

Frederic draagt altijd zijn MP3speler met grote koptelefoon.

Hebt u Frederic COOPMAN gezien of weet u waar hij verblijft, neem dan contact op met de speurders. Alle tips zijn welkom via het gratis nummer 0800 30 30 0 of via Child Focus op 116 000

(AD)

Bekijk hier de reportage

Bekijk hier de reportage

Frederic Coopman uit Oostkamp, student Howest Kortrijk, vermist

Bekijk hier de reportage

Meer vanavond in het Focus-WTV-nieuws, vanaf 18u. Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier