Freddy Maertens en Roger De Vlaeminck begraven de strijdbijl

Freddy Maertens en Roger De Vlaeminck begraven de strijdbijl
Redactie KW

Aan de vooravond van de Ronde van Vlaanderen hebben Freddy Maertens en Roger De Vlaeminck de strijdbijl begraven. Jarenlang was er onenigheid tussen de twee, na een incident in de Ronde van 1977. Maertens, die toen werd uitgesloten, beweert dat hij De Vlaeminck naar de overwinning reed, en daar eigenlijk nog geld voor moest. Met een plechtige oorkonde is het meningsverschil definitief opgelost.

De verstandhouding tussen Maertens en De Vlaeminck was wat verwaterd sinds de Ronde van Vlaanderen van 1977. Maertens wisselde volgens de jury te vroeg van fiets, en werd uit de koers gezet. Toch liet de wedstrijdleiding hem verder rijden. Aan de leiding, en met Roger De Vlaeminck in zijn wiel.

Freddy Maertens vond dat Roger Devlaeminck hem nadien wat verschuldigd was voor bewezen diensten. De vete duurde jaren, maar op initiatief van wielermecenas Noël Demeulenaere is dat nu voorgoed voorbij.

Met de ondertekening van een oorkonde hebben Freddy Maertens en Roger De Vlaeminck plechtig beloofd om de zaak te laten rusten. (SG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier