Franstalige scheldt op vakantiesalon standhouders Westhoek de huid vol

Redactie KW

Op het vakantiesalon in Brussel is het maandagnamiddag op de stand van de Westhoek en Frans-Vlaanderen tot een incidentje gekomen. Een Franstalige man schold standhouder Erik Eloy uit Diksmuide de huid vol omwille van de standnaam ‘Pays de Flandre’. “Hij dacht dat we met die naam Vlaanderen wilden profileren als een land”, aldus Erik Eloy.

Erik Eloy uit Diksmuide en zijn Franse collega’s schrokken zich maandagmiddag een hoedje toen ze op het vakantiesalon in Brussel verbaal werden aangevallen door een Franstalige. “Mijn Franse collega’s en ik staan op het vakantiesalon voor de Westhoek en Frans-Vlaanderen”, legt Erik Eloy uit. “In het kader van ‘Westhoek zonder grenzen. Ik was bezig met mijn uitleg – in het Frans én in het Nederlands – aan een vijf, zestal mensen die bij onze stand stonden. Opeens komt er een Franstalige bij die mijn balie zo goed als in twee slaat en me de huid vol scheldt. Hij wou maar niet begrijpen dat ‘Pays de Flandre’ de naam van een toeristische streek in Frankrijk is, en de Westhoek de naam voor België. Wellicht dacht hij dat we het nogal vrij hebben vertaald en Vlaanderen profileerden als een land.”

“De man was niet voor rede vatbaar”, gaat Erik Eloy verder. “Hij bleef maar roepen en schelden en de mensen die rond onze stand stonden, haastten zich weg. “De collega’s van de stand van Noorwegen naast ons, kwamen kijken of we geen hulp nodig hadden…”

Erik Eloy betreurt het incident. “We hebben net ontzettend veel positieve reacties op onze gezamenlijke stand gehad”, voegt hij er nog aan toe. “De mensen vinden het net heel sympathiek wat we doen.”

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier