Fransman werd in Vleteren belaagd door eigen kompanen

Redactie KW

Op 16 maart 2009 werd Vleteren opgschrikt door een bizarre poging tot doodslag. Drie Fransen probeerden er een kompaan uit de weg te ruimen, maar een en ander liep fout en het slachtoffer probeerde uiteindelijk zijn belagers dood te rijden…

Mohamed B. uit Duinkerke kreeg de 16e nietsvermoedend slaappillen toegediend in een cocktail. Toen hij in slaap viel, schoot Alexis C. schoot twee keer, maar het geweer blokkeerde. Ze probeerden het daarna met een mes, maar Alexis kon het niet opbrengen het mes in de keel van Mohamed te planten, waardoor de man slechts oppervlakkige verwondingen opliep. Het slachtoffer ontwaakte daarop en probeerde op zijn beurt één van de belagers dood te rijden, maar reed tegen een boom.

Zware celstraffen

De rechter was niet mild. Hij veroordeelde Sahem S. tot negen jaar cel, Alexis C. tot acht jaar en Mickaël tot drie jaar cel, allemaal effectief. Mohamed B. kon alleen een poging tot opzettelijke verwondingen worden verweten en kreeg drie maanden effectieve cel en een boete van 550 euro, ook effectief. Mohamed kreeg als burgerlijke partij bovendien ook nog eens 10.000 euro toegewezen omdat hij met de dood werd bedreigd. De rechter beval ook de onmiddellijke aanhouding van de drie verstek gevende mannen.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier