Fransman vraagt vrijspraak voor poging doodslag op landgenoot

Redactie KW

Een Fransman die terechtstaat voor poging tot doodslag op een landgenoot in het West-Vlaamse Vleteren, heeft de vrijspraak gevraagd. Dat was maandag te horen op de rechtbank van Ieper. In de beklaagdenbank zitten nog drie andere Fransen die op hun beurt de eerste beklaagde probeerden te doden.

De 32-jarige Fransman uit Duinkerke werd op 16 maart 2009 door enkele landgenoten verdoofd met een cocktail van twaalf slaappillen. Daarna gingen zijn belagers met hem op stap en in Vleteren kreeg de man een pistool tegen het hoofd. Tot twee keer weigerde het vuurwapen dienst. Daarop kreeg het slachtoffer een mes in de keel. Hij werd wakker en zou daarop hebben geprobeerd één van zijn belagers dood te rijden.

Na onderzoek kwamen in totaal vier Fransen voor de rechter. Nadat eerder de drie eerste beklaagden zich hadden verdedigd, kreeg maandag ook de man uit Duinkerke de kans dat te doen. Het openbaar ministerie vordert drie jaar cel tegen de beklaagde voor poging tot doodslag.

“Wij vragen de vrijspraak”, zegt zijn advocaat. “Mijn cliënt was totaal verdoofd en had net een mes in zijn keel gekregen. Hij had totaal geen intentie om iemand met opzet dood te rijden.” Vonnis op 9 januari.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier