Fransman aangehouden voor dodelijk ongeval in Zonnebeke

Redactie KW

De onderzoeksrechter in Ieper heeft een 23-jarige Fransman aangehouden voor zijn betrokkenheid bij een dodelijk verkeersongeval in Zonnebeke. Dat meldt het parket van Ieper. Bij het ongeval kwam vrijdagochtend de 43-jarige bestuurder van een bestelwagen om het leven.

Het ongeval gebeurde vrijdag rond 7 uur ‘s morgens. Een bestelwagen van Belgacom werd op de A19 aangereden en over de middenberm gekatapulteerd. De bestuurder, een 43-jarige Ieperling, overleed korte tijd later aan zijn verwondingen.

Een 23-jarige Fransman wordt ervan verdacht het ongeval te hebben veroorzaakt. Zelf beweert de jongeman uit Duinkerke dat hij een verkeerd inhaalmanoeuvre maakte en het ongeval zag gebeuren. Hij verwittigde de hulpdiensten en vervolgde dan de weg naar zijn werk in Doornik. Over de precieze omstandigheden van het ongeluk zal het rapport van de verkeersdeskundige maandag waarschijnlijk meer duidelijkheid brengen.

Op vraag van het parket werd de verdachte voor de onderzoeksrechter geleid. Hij wordt verdacht van het veroorzaken van een dodelijk ongeval, vluchtmisdrijf en schuldig verzuim. Dinsdag beslist de raadkamer in Ieper over de verdere aanhouding van de jonge Fransman.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier