Fransen versmallen eigenhandig brug over Heidebeek : stad Poperinge niet tevreden

Redactie KW

De brug over de Heidebeek aan de Winnezelestraat is sinds kort op één rijvak afgesloten door de Franse overheden. Die menen immers dat de stabiliteit ervan in het gedrang is en willen zo snel mogelijk een nieuwe brug bouwen. Maar daar heeft de stad Poperinge geen oren naar.

De Heidebeek vormt op deze plaats de grens tussen België en Frankrijk en de brug erover is dan ook gebouwd in ‘mitoyennité’ onder de beide wegbeheerders, zijn de Franse departementale overheid enerzijds en de stad Poperinge anderzijds. Zonder enige voorafgaande informatie aan de Belgen plaatsten de Fransen nu onlangs betonnen verkeersgeleiders die de doorgang beperken tot één rijvak. Daardoor kan er geen zwaar landbouwverkeer meer over, wat erg ongelegen komt voor de vele boeren die ook land hebben aan de overzijde van de grens.

De stad Poperinge is niet dadelijk van plan om mee te betalen in een nieuwe brug en denkt dat gewone onderhoudswerken volstaan. Het stadsbestuur zal nu een eigen stabiliteitsstudie laten uitvoeren.

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws West) van vrijdag 5 augustus 2011.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier