Fransen laten tankstations aan onze grens links liggen

Redactie KW

Wie de benzinetank van de wagen moet vullen zal het geweten hebben. De brandstofprijzen zijn historisch hoog en dat laat zich voelen. Ook aan de grens met Frankrijk klagen de pomphouders steeds meer over het dalend aantal klanten. Sinds enige tijd steken minder Fransen de grens over om te tanken want dat kunnen ze sinds kort goedkoper doen in eigen land.

De prijzen aan het tankstation blijven stijgen en dat is ook in Adinkerke vlak bij de grens met Frankrijk meer dan op andere plaatsen voelbaar. De Fransen kwamen tot voor kort hier massaal tanken omdat dit de moeite loonde. Maar de prijzen hier zijn nu iets verderop in het Franse Bray Dunes op enkele centen na bijna dezelfde. Geen Fransman die er nog aan denkt om nog tot in België te rijden. De oorzaak is politiek.

Britten blijven komen

Maar gelukkig zijn er nog de Britten die al jaren vlotjes de weg naar Adinkerke vinden. Tanken is hier voor hen nog steeds een feest. ” We zijn met het schip naar Frankrijk gekomen en dan naar België. Het is hier veel goedkoper. In Engeland is het 1.30 pond voor een liter”, zegt een autobestuurder.

Fransen laten tankstations aan onze grens links liggen

Bekijk hier de reportage

(K.V./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus en WTV vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier