Franse vereremerking voor korpschef en politieinspecteur Westkust

Redactie KW

In Koksijde hebben hoofdcommissaris Nicholas Paelinck en hoofdinspecteur Johan Verlynde de ‘Médaille de la Défense Nationale’ ontvangen. Ze kregen de medaille ‘à titre exceptionnel’ voor hun jarenlange inzet bij het bestrijden van de grenscriminaliteit.

De medaille werd zaterdag uitgereikt in het gemeentehuis van Koksijde door een delegatie van de Franse minister van Defensie. De eervolle militaire onderscheiding kan uitzonderlijk via een persoonlijke beslissing van de Franse minister van Defensie en Binnenlandse Zaken uitgereikt worden aan buitenlanders die bijzondere diensten aan Frankrijk en aan zijn militairen hebben gepresteerd.

Eerste Belgen

De korpschef van politiezone Westkust en de verbindingsofficier met de Fransen zijn de eerste Belgen die zo’n eervolle onderscheiding kregen.

Samenwerking

De jarenlange inzet van beide Belgische politiemensen voor de grensoverschrijdende samenwerking tussen de compagnie de Dunkerque en de politiezone Westkust, de gezamenlijke aanpak van de grenscriminaliteit en de jarenlange inzet in werkgroepen op nationaal niveau werden door de Franse overheid als zeer waardevol ervaren.

(ED, foto’s ED)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier