Franse taalkampen voor kleutertjes in Roeselare

Redactie KW

De Roeselaarse vzw Mini-Ecole organiseert deze zomer voor de eerste keer Franse les voor kleuters tussen 4 en 6 jaar. Dit initiatief kon op erg veel enthousiasme rekenen bij de ouders. De eerste twee weken in juli zijn al helemaal volzet. Enkel eind augustus zijn er nog plaatsen vrij.

Geen sportkampen of themakampen voor deze Roeselaarse kleuters, maar een taalkamp op kleutermaat. Aan de hand van liedjes, filmpjes en spelletjes worden de kleuters ondergedompeld in de Franse taal. Na dag drie blijkt deze strategie al zijn vruchten af te werpen. Volgens de initiatiefneemster is de leeftijd van 4 tot 6 jaar ideaal om een nieuwe taal aan te leren. Maritsa De Meester :”Ze zijn heel vatbaar om een taal te leren. Ze staan op een onbevangen manier open voor de taal. Ze zijn niet beschaamd, hebben geen stress of faalangst. Ze imiteren vlug. Het is eigenlijk de beste leeftijd om een taal aan te leren.”

Ouders enthousiast

Kinderen leren niet enkel bij, maar blijken ook veel plezier te beleven aan het taalbad. De ouders zijn dan ook vol lof over het initiatief. Deze zomer kunnen elke week 20 kleuters de taalweek volgen in de Spanjeschool in Roeselare. De organisatoren hopen volgende zomer meer plaatsen te kunnen aanbieden.

(B.C.)

Meer vanavond op WTV vanaf 18u00

Franse taalkampen voor kleutertjes in Roeselare

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier