Franse lookalike van Columbo start wijnbar in Brugge

Redactie KW

Schrik niet wanneer je eerdaags in de buurt van de Biekorf Peter Falk, alias Columbo, tegen het lijf loopt. Zijn Franse lookalike is twee maanden geleden een wijnbar gestart in de Niklaas Desparsstraat.

De Amerikaanse acteur Peter Falk, die jarenlang de rol van de nukkige maar toch o zo pientere politieman Columbo vertolkte in de gelijknamige tv-serie, overleed twee jaar geleden op 83-jarige leeftijd aan dementie. En toch, zagen we hem onlangs niet in Brugge in zijn slordige regenjas? Het blijft even in de ogen wrijven wanneer we Philippe Clémensart (55) uit het Franse Le Touquet de hand schudden. De man is eigenlijk ook een levensecht duplicaat van de detective in zijn slordige regenjas en de eeuwige sigarenpeuk in de mondhoek.

Nieuwe uitdaging

Als gevierd sommelier was de man bij diverse gerenommeerde restaurants aan de slag, om later een gespecialiseerde wijnhandel in de Noord-Franse badstad Le Touquet te beginnen. Maar de bijzonder goed van de tongriem gesneden Philippe Clémensart leerde een tijdje geleden een vrouw uit Assebroek kennen en maakte op die manier kennis met Brugge. Nu start hij met ‘Comptoir des Vins Chéz Colombo’ een nieuwe uitdaging.

(Mario De Wilde-foto MDW)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier