Franse en Belgische trage wegen worden in Adinkerke aan elkaar gekoppeld

Redactie KW

In februari starten werken voor de bouw van een tunnel voor voetgangers, fietsers en ruiters onder de E40, op de grens tussen Adinkerke en het Franse Ghyvelde. De tunnel kadert in een ambitieus plan om de Franse en Belgische trage wegen aan elkaar te koppelen.

Vrijdag 13 januari 2012 is in Adinkerke ‘Grensoverschrijdend recreatief en functioneel netwerk’ gelanceerd. Het project wil het trage wegennetwerk tussen Frankrijk en Vlaanderen optimaliseren en de bestaande netwerken voor fietsers, wandelaars en ruiters aan beide kanten van de grens met elkaar verbinden. Enerzijds wordt de verbinding tussen de kust en De Moeren beter toegankelijk gemaakt, anderzijds komt er een grensoverschrijdende verbinding tussen Duinkerke en Adinkerke.

Centraal staat de aanleg van een brug over het kanaal Nieuwpoort-Duinkerke en een tunnel onder de autosnelweg E40 op de grens zelf. De werken voor de tunnel worden in februari opgestart, de brug komt na de zomer aan de beurt. Verder is er in de plannen ook sprake van een fiets- en wandelverbinding tussen Duinkerke en Adinkerke. De provincie West-Vlaanderen coördineert het project. In totaal wordt er voor zo’n 3,7 miljoen euro geïnvesteerd. Europa neemt daarvan bijna een derde voor zijn rekening.

(TVDA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier