Franse dieven en drugrunner gearresteerd bij PACK-actie

Redactie KW

Bij een Politiële Arrondissementele Controleactie Kortrijk (PACK) heeft de politie woensdagavond drie jonge Franse dieven en een drugrunner gearresteerd. Dat meldt commissaris Devid Camerlynck van de federale politie.

Ook stelden agenten tien processen-verbaal op voor het bezit van verdovende middelen en nam men vijf voertuigen in beslag.

“De opvallendste resultaten zijn het oppakken van drie jonge Fransen die in een zaak in Sint-Eloois-Vijve spelconsoles hadden gestolen”, aldus commissaris Camerlynck. “Het gestolen voertuig waarmee zij rondreden, namen we in beslag.”

In de zone Riho (Roeselare – Hooglede – Izegem) werd een drugrunner in de kraag gegrepen. Een drugrunner is iemand die verslaafden doorstuurt naar de dealer voor wie hij werkt. Van de verdachte werd drugs, 590 euro cashgeld en een wagen in beslag genomen. Naast zeven kleine hoeveelheden drugs, vond de politie 74 gram hasj, 120 gram weed en 3 gram speed.

Daarnaast werden vier geseinde personen en vier mensen die illegaal in ons land waren, aangetroffen. “De controleactie werd in de vooravond gehouden omwille van het verhoogde aantal namiddag- en vooravonddiefstallen.

Nieuw was de inzet van een groot aantal anonieme en herkenbare patrouilles die gericht voertuigen uit het verkeer haalden in inbraakgevoelige regio’s om die daarna te controleren. Slechts bij enkele grensovergangen met Frankrijk, aan op- en afritten van autosnelwegen en in het station van Kortrijk stelden we vaste controleposten op”, aldus Camerlynck.

“De vernieuwde aanpak resulteerde in minder aantal gecontroleerde voertuigen en personen dan tijdens vorige acties, maar toch belangrijke andere resultaten.”

“Aan de actie, die plaatsvond tussen 18 en 24 uur, namen naast de federale politie verschillende politiezones van de lokale politie van het gerechtelijk arrondissement Kortrijk deel”, zegt de commissaris. “Er was bijstand van drug- en speurhonden, een helikopter, het interventiekorps West-Vlaanderen, de Dienst Vreemdelingen Zaken, het Gemeenschappelijk Frans- Belgisch Douane en Politiecommissariaat te Doornik.” (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier