Franse chef neemt toprestaurant Marquette over

Redactie KW

Eric Barbier, een Franse sterrenkok, neemt hotel-restaurant Marquette over. Samen met echtgenote Sabine zet hij het werk van Jean-Pierre Malysse en Francine Decaestecker verder. Na 40 jaar zetten die er een punt achter, maar blijven nog actief in restaurants in Wevelgem.

Eric en Sabine Barbier zijn afkomstig van Noord-Frankrijk en verhuizen naar Marke. Net als de huidige uitbaters nemen zij hun intrek in het woonhuis naast het hotel-restaurant, samen met hun vier kinderen.

Villa Marquette

Op 1 januari verandert de naam in Villa Marquette. De nieuwe uitbaters nemen hotel, keuken, restaurant, banketzaal en een deel van de parking over.

Eric Barbier (46) was leerling van Georges Blanc en Alain Ducasse en kookt al meer dan 25 jaar in etablissementen met één tot drie sterren in de Michelingids. Hij was aan de slag met Robert Bardot (Le Flambart, Rijsel, 2 sterren), in Le Festival in Cannes (1 ster) en Le Gré d’Albion in Cannes met Jacques Chibois (3 sterren). Echtgenote Sabine (39) werkte tien jaar voor de Rijselse handelskamer als verantwoordelijke voor het Europees programma Town Centre Management. Het echtpaar heeft vier kinderen: Lea (6), Hugo (8), Océane (16) en Thomas (18). (Luc Demiddele)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Kortrijks Handelsblad) van 12 december 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier