Franse autobestuurder zwaargewond na aanrijding uitzonderlijk vervoer in Poperinge

Redactie KW

Een Franse autobestuurder is even voor twee uur vanmiddag zeer zwaar gewond geraakt na een aanrijding. De chauffeur was op de Westhoekweg een ander voertuig aan het inhalen en reed daar over de witte lijn.

Langs de Westhoekweg N38, ter hoogte van het bedrijf Coatex, gebeurde donderdagmiddag om 13.50 uur een bijzonder spectaculair ongeval. Een Fransman uit het departement Pas-de-Calais, reed in de richting Poperinge, en probeerde een betonmixer voorbij te steken. Hierbij kwam hij zijdelings in aanrijding met een vrachtwagen met speciaal vervoer, die uit de richting Poperinge kwam. Daarna botste de Fransman met zijn Peugeot frontaal op een andere Peugeot 206 van een Belg, die in de richting Ieper reed, in het spoor van de vrachtwagen. De klap was bijzonder hevig.

Motorblok 50 meter verder

Het motorblok van de wagen van de Fransman lag 50 meter verder op de spoorlijn, en brokstukken van beide wagens lagen verspreid over meer dan 100 meter. De Fransman werd in zeer kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. De Belg was er niet zo erg aan toe. Omdat de Fransman in levensgevaar verkeerde, werd een deskundige van het parket naar de plaats van het ongeval gestuurd. De Westhoekweg werd urenlang afgesloten tussen de ringlaan in Poperinge en het centrum van Vlamertinge.

(AHP/FTMD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier