Frans Vantieghem zet meubelen op wieltjes

Redactie KW

De tachtigjarige Frans Vantieghem is het versleuren van de zetel beu. Hij ontwikkelde een ingenieus systeem waardoor de zetel vrij makkelijk kan verplaatst worden. Hij wil zijn ‘uitvinding’ nu commercialiseren. Het patenteren van het systeem is alvast een eerste stap

Frans Vantieghem woont samen met zijn vrouw, Gabrielle Beyaert (80) in de Blokellestraat te Zwevegem. Het was een beetje zijn echtgenote die aan de basis lag van zijn uitvinding. „Telkens ze aan het kuisen was, moest de zetel verplaatst worden om er onder en achter te kunnen poetsen. Voor oudere mensen zoals wij, was dat telkens een hele klus. Ik zette mij aan het denken of er geen systeem zou bestaan om dat makkelijker te laten verlopen.”

Handige Harry

Frans is nagenoeg zijn ganse leven met techniek bezig geweest. „Ik heb eerst een tijd in de bouwsector gewerkt, daarna ging ik als technieker aan de slag bij ‘Olympia-wasmachines’ om te eindigen als onderhoudsmecanicien bij ‘Chalets Verhaeghe’ in Stasegem.” Ook thuis wist Frans wel wat te doen. „Ik heb een eigen ateliertje waar ik vroeger dagelijks aan het werk was. Nu ben ik er nog enkele uren per week in terug te vinden.”

Met een dergelijke technische bagage was het dan ook te verwachten dat Frans een oplossing zou vinden voor het zetelprobleem. „Ik ben er al meer dan een jaar mee bezig, maar nu staat alles op punt om er mee naar buiten te komen.” En dat werd dus de Vanti-lift, een vernuftig systeem met cilinders en perslucht.

(GV)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Kortrijks Handelsblad) van vrijdag 16 april 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier