Frans Essel nieuwe deken Veurne-Westkust

Redactie KW

Bisschop Jozef De Kesel heeft pastoor Frans Essel (60) – momenteel moderator van de federatie Mariakerke-Oostende – benoemd tot deken van het decanaat Veurne-Westkust en tot pastoor-moderator in de federatie Veurne. „Ik voel veel vreugde om eraan te beginnen”, zegt hij.

Voor Frans Essel wordt dit een nieuwe uitdaging. „Maar ik voel veel vreugde om er aan te beginnen”, zegt hij. „In een eerste instantie ben ik van plan om contact op te nemen met de dragende groepen en alle mensen die actief zijn in de parochies in het decanaat. Het decanaat Veurne-Westkust is veel ruimer dan enkel de stad Veurne. Het gaat ook om een veel landelijker gebied dan het Oostendse. Er zijn veel kleine parochiegemeenschappen en dat zal wel voor de nodige uitdagingen zorgen. Gelukkig zijn er nog tal van priesters en medewerkers actief die de parochies dragen.”

Frans Essel wordt officieel tot deken van het decanaat Veurne-Westkust en pastoor-moderator van de federatie Veurne aangesteld tijdens een viering op zondag 16 oktober om 15 uur in de Sint-Niklaaskerk in Veurne.

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier