Frans Danneels uit Oostkamp, professioneel filatelist

Redactie KW

De 65-jarige Frans Danneels uit Oostkamp is geen postzegelverzamelaar, maar een filatelist. Hij bestudeert de geschiedenis van de post. Met postzegels verzamelen is hij opgehouden in 2002.

Frans raakte aan de bak als postzegelhandelaar nadat hij zijn werk als ingenieur bij Siemens verloor. Hij zetelde toen in de beheerraad van de Koninklijke Landsbond der Belgische Postzegelkringen en werd beschouwd als ‘expert’ in filateliemiddens. Zo kon hij zich toespitsen op zijn echte hobby, de filatelie.

Germania-postzegels

Filatelie houdt veel meer in dan alleen maar postzegels verzamelen, zo blijkt. Frans Danneels bestudeert de postgeschiedenis en schrijft er zelf werken over. Hij begon postzegels te verzamelen als kind door zijn oudere broer Firmin. Firmin gaf er de brui aan, maar Frans bleef veilingen afschuimen op zoek naar bijzondere exemplaren. Zo kon hij ooit enkele Germania-postzegels bemachtigen. Vandaag heeft hij ongeveer alle zegels die zijn uitgegeven in Duitsland in de periode van 1900 tot 1922 én alle postzegels die in België zijn verschenen tussen 1845 en 2002. In 2002 hield ook Frans het voor bekeken. ‘Ik ben ermee opgehouden omdat ik vond dat de Post teveel dwazigheden uitbracht ‘, aldus Frans.

(JH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier