Frans-Belgische handel in gestolen wagens ontmanteld

Redactie KW

Twee arrestaties, een in Frankrijk en een in Doornik, hebben afgelopen week geleid tot de ontmanteling van de illegale handel, die draaide rond wagens die in de omgeving van Doornik gestolen werden. Dat werd woensdag vernomen van het Doornikse parket.

De raadkamer van Doornik heeft dinsdag de aanhouding van een 24-jarige vrouw uit het Franse Tourcoing met een maand verlengd. Ze wordt ervan verdacht mee een Frans-Belgische handel in gestolen wagens te hebben opgezet. De vrouw werd op 14 januari al in verdenking gesteld door onderzoeksrechter Dierick uit Doornik, maar ze ontkent nog altijd alle feiten.

Vorige week hadden agenten van Doornik en Kortrijk een bewakingssysteem opgezet voor een auto waarvan vermoed werd dat hij gestolen zou worden. Toen er ook daadwerkelijk mensen betrapt werden tijdens een poging om die auto te stelen, sloegen de dieven op de vlucht. Ter hoogte van Harelbeke reden ze zelfs in op ordetroepen die het vuur openden.

Een van de verdachten werd in het Franse Roubaix uiteindelijk toch opgepakt en nadien aangehouden. Een vrouw werd dan weer in België opgepakt, om daarna in Doornik te worden aangehouden.

De handel in gestolen wagens zou al in maart 2009 opgestart zijn, zegt het parket van Doornik. Het is evenwel nog niet duidelijk hoeveel auto’s er in totaal gestolen werden. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier