Franky Vanderhaeghe gastrecensent in Chef in Nood

Redactie KW

In een van de volgende afleveringen van het vtm-programma Chef in Nood is chef Franky Vanderhaeghe van Hostellerie Sint-Nicolas een van de gastrecensenten. Op vraag van collega-Chef in Nood Stéphane Buyens mocht Franky Vanderhaeghe de evaluatie van een deelnemend restaurant uit Merelbeke maken.

Sinds 4 februari brengt vtm een nieuwe reeks afleveringen van ‘Chef in Nood’, het programma waarin slabakkende restaurants een tweede adem krijgen. Daarvoor wordt sterrenchef Stéphane Buyens van restaurant Le Fox in De Panne ingeschakeld om de noodlijdende restaurants te reanimeren. Voor de kritische beoordeling na de reanimatie van een van die zaken deed Buyens een beroep op collega-chef Franky Vanderhaeghe van Hostellerie Saint-Nicolas in Elverdinge.

“Open voor andere kookprogramma’s”

De laatste tijd swingen kookprogramma’s op tv de pan uit. Franky Verhaeghe kijkt zelden. „Naar mijn mening benadert Chef in Nood nog het best de realiteit. Het is geen spel en er zijn geen winnaars of verliezers. Meedoen aan zo’n opname was voor mij een mooie ervaring en ik sta ook open voor een bijdrage aan andere programma’s, als dat past in het schema van mijn eigen zaak.”

Zelf heeft Hostellerie Saint-Nicolas trouwens absoluut geen behoefte aan een chef in nood. „Ondanks de crisis kunnen we niet klagen en zijn we erop vooruitgaan in vergelijking met vorig jaar. In drie jaar tijd kregen we twee sterren en dat is een mooie erkenning voor hard werk”, besluit chef Verhaeghe…

(FB voor kw.be)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws West) van vrijdag 19 februari 2010

>> Donderdag 25 februari om 20.40 uur op vtm : Chef in Nood.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier