Franky Devaere verlaat gemeenteraad na discussie over invulling kleiputten

Redactie KW

Ook al stond er op de agenda geen punt rond de kleiputten, toch deed het thema de gemoederen weer verhitten. Onafhankelijk raadslid Franky Devaere (ex-VB en Vlott) ging heftig te keer tegen de notulering rond dit punt van de vorige raadszitting en beweerde dat een heel belangrijke passage uit het akkoord was weggelaten.

“In de notulen is de zin ‘met een minimum aan grondverzet’ weggelaten”, aldus Devaere. “Die aantekening is een tiental dagen voor de zitting beschikbaar en kon ik dus al inzien. Maar ik vond de passage nergens terug.” Devaere zou ook over een audio-opname van de vorige zitting beschikken, waaruit blijkt dat die zin wel degelijk zo geformuleerd werd. Lieven Demedts sprong zijn collega bij en beweerde dat het goedkeuren van de notulen gelijk zou staan met schriftvervalsing.
Burgemeester Jean-Marie Bonte (CD 2000) benadrukte dat de kleiputten natuurgebied moeten worden, maar dat een werkgroep moet beslissen over de concrete invulling daarvan. Daarop verliet Devaere de raadszitting. Uiteindelijk werden de notulen goedgekeurd door de meerderheid. (CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier