Frank Vanhecke sluit zich aan bij EFD-fractie in Europees Parlement

© BELGA
Redactie KW

Europees parlementslid Frank Vanhecke, die sinds zijn vertrek uit Vlaams Belang als onafhankelijke zetelt, treedt in het Europees Parlement toe tot de EFD-fractie, met als voorzitter de omstreden Nigel Farage van UKIP.

“Ik verdedig verder de belangen van de Vlamingen tegen de bemoeienissen van de spilzieke EU-superstaat”, aldus de Bruggeling. “Alleen doe ik dat nu vanuit de positie van een volwaardige politieke fractie.”

In de EFD-fractie gaat Vanhecke zetelen met vertegenwoordigers van Lega Nord, de Deense Volkspartij en de Ware Finnen. Politiek rechts zit in het Europees parlement verspreid over drie groepen: de politieke fractie ECR, de politieke fractie EFD en de restgroep van de niet-fractiegebonden leden. De EFD-groep onstond rond het Britse UKIP en haar flamboyante vertegenwoordiger Nigel Farage is er fractievoorzitter. Die liet zich niet alleen opmerken door enkele bedenkingen bij de kwaliteit van Belgische politici en Europees raadsvoorzitter Herman Van Rompuy, die volgens hem de uitstraling van een natte dweil heeft, maar heeft ook al vastgesteld dat België eigenlijk een gammelijke constructie is.

(KPL/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier