Frank Vanhecke nooit meer op Vlaams Belanglijst

Redactie KW

Bruggeling Frank Vanhecke, twaalf jaar lang voorzitter van het Vlaams Belang, zal nooit meer op een lijst van die partij staan. Dat zegt hij aan Humo, zo meldt het weekblad dat dinsdag verschijnt.

Eind vorig jaar kwam het tot een openlijk conflict tussen de ex-voorzitter en het triumviraat Dewinter-Annemans-Valkeniers. Frank Vanhecke nam toen ontslag uit het partijbestuur, en zegt nu consequent te willen blijven. Vanhecke vindt dat de macht van de partij te veel ligt bij de Antwerpse gemeenteraadsfractie. Ook zou de top alle voorstellen die Vanhecke de jongste tijd deed, gewoon naast zich neergelegd hebben.

Onkies

“Ik heb, na een conflict met de partijtop, niet deelgenomen aan de jongste federale verkiezingen”, aldus Vanhecke. “Het zou zeer onkies zijn om de volgende keer, wanneer het over de verlenging van mijn Europese mandaat gaat, wél weer een verkiesbare plaats te eisen: ik zal dus nooit meer op een lijst staan. Na afloop van mijn mandaat zal ik mijn leven verder opbouwen in de privésector.” Vanhecke acht een verzoening met Dewinter en zijn directe medestanders bijzonder onwaarschijnlijk.

Vanhecke blijft wel lid van de partij.

(BS)

Meer vanavond in het journaal van Focus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier