Frank Adam wint Prijs Letterkunde 2010

Redactie KW

De Prijs voor Letterkunde van de Provincie West-Vlaanderen was in 2010 bestemd voor ‘Dramatische Kunst’. Er werden in totaal 14 werken ingediend: 4 gepubliceerde werken en 10 manuscripten.

Niet-gepubliceerd

In de categorie ‘gepubliceerd werk’ werden geen prijs of premie toegekend. In de categorie ‘niet-gepubliceerd werk’ was de Prijs (2.500 euro) bestemd voor Frank Adam (Oedelem) voor het werk ‘Aleksej’. Verder werd er een premie van 2.000 euro toegekend aan Luc Van den Briele (geboren in Ieper) voor ‘De Kaikoura droom’; en twee premies van elk 1.500 euro aan Benjamin Sercu (Izegem) voor ‘La Scarlatti’ en aan Jelle Marteel (Oostende) voor ‘Viskop’.

Proclamatie

De prijs 2010 is de eerste van de vierjarige cyclus 2010-2013. In 2011 is hij bestemd voor ‘Poëzie’, in 2012 voor ‘Proza’ en in 2013 voor ‘Jeugd- en Kinderboek’. De proclamatie van deze wedstrijd vindt later dit jaar plaats.

De cyclus van literaire prijzen maakt deel uit van de inspanningen die de Provincie West-Vlaanderen doet om de letterkunde op haar grondgebied te promoten. Via deze wedstrijd wil de Provincie de individuele creativiteit van de schrijvers stimuleren.

(BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier