Fractieleidster Samen Sterk in Kortemark denkt aan andere partijnaam

© Kurt Desplenter
Redactie KW

Isabelle Doom, fractieleidster voor Samen Sterk in de gemeenteraad van Kortemark, denkt dat de partij beter voor een andere naam kan gaan.

Na een sterke score in 2006 verschrompelde de politieke partij rond Firmin Dupulthys bij de verkiezingen van vorig jaar. Van zes zitjes in de gemeenteraad, waaronder twee schepenen, ging het naar twee. In de oppositie. Dat is hard aangekomen, ook bij Isabelle Doom.

“De vraag is nu: hoe en met wie moeten we verder?”, piekert ze. “Herbronnen is de boodschap en kijken welke richting we kunnen en moeten uitgaan. Ik wil héél graag verder gaan met een nieuwe groep met nieuwe ideeën. Moet dat dan nog onder de naam Samen Sterk? Die naam is en blijft verbonden met bepaalde individuen, dus misschien stappen we daar beter vanaf.”

‘Den boek’ van Rita

Ze blikt ook nog even terug op ‘het boek van Rita Tyvaert’, de dikke bundel papieren die in elke brievenbus van de gemeente werd gedropt en waarin aardig wat politieke kopstukken door de mangel werden gehaald. “Mijn collega Noël en ikzelf zijn niet één keer met de vinger zijn gewezen in den boek van Rita. Veel mensen hebben maar al te goed haar boodschap gelezen. Velen zeiden me: ook al staat er maar 10 procent waarheid in, het is nog altijd 10 procent die niet had mogen gebeuren in Kortemark…”

(JDK)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier