Fototentoonstelling tijdens kermisweekend in Staden

Redactie KW

Tijdens het kermisweekend van 5, 6 en 7 september brengt het Stadense cultuurinitiatief Vitamine Q een fototentoonstelling in het SWOK. Vijf fotografen van verschillende pluimage stellen er hun werken voor onder de noemer Homo Obscurus.

Vitamine Q zorgt op regelmatige basis voor wat culturele inbreng in Staden. Tijdens het kermisweekend doen ze dit door een foto-expositie op te stellen in het SWOK. „We hebben vijf fotografen, of beter gezegd lichtartiesten, samengebracht”, verklaart Mario Denys. „Zij brengen hun fotomateriaal over ‘de mens’ samen onder één dak.”

Vijf maal anders

De vijf artiesten die hun werken tentoon stellen zijn Robert Vollekindt, de Oostnieuwkerkse Jean-Marie Cloet, Stefaan Beel (fotograaf voor De Weekbode), Ron Alblas en MARçus. Elk van hen is heel intens met fotografie bezig, maar dan vijf maar anders. Vitamine Q is met deze tentoonstelling trouwens niet aan hun proefstuk toe. Ze organiseerden ook al Kunst in de Brouwerij, wat heel wat volk lokte. „We hopen dan ook dat we ook nu veel mensen mogen verwelkomen”, verklaart Mario.(JL)

Dit artikel verscheen in de Krant van West-Vlaanderen (editie Weekbode Roeselare) van 29 augustus 2008

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier