FOTOSPECIAL Queen Elisabeth in Zeebrugge

30/11/10 om 08:38 - Bijgewerkt om 08:38

Maandagmorgen even na 5.30 uur meerde vanuit Amsterdam het nieuwste paradepaartje uit de Brits-Amerikaanse Cunardvloot aan in Zeebrugge. Met zijn 410 meter en een breedte van 31 meter is de Queen Elisabeth meteen de grootste in zijn soort.

Een tweetal maanden terug werd de Queen Elisabeth gedoopt in zijn thuishaven Southhampton door de Britse koningin. Per cruise kan het schip 2.400 passagiers aan boord meenemen. 995 bemanningsleden zorgen tijdens de trip er dan ook voor dat hun gasten niets te kort komen.

Geen verveling

Zich vervelen staat alvast niet op het dagmenu van de gasten gezien de ontspanningsmogelijkheden ontelbaar zijn, van het eenvoudige genot van een bibliotheek met 6.000 boeken tot hypermoderne spabehandelingen, films uit de gouden eeuw of diverse sportfaciliteiten. Nadat het schip maandagmorgen de Zeebrugse haven aandeed kregen de voornamelijk Engelse gasten aan boord de mogelijkheid om de Brugse binnenstad te gaan verkennen. Daar hoorde uiteraard ook Belgische chocolade bij.

Geen Belgen

Belgische passagiers had het schip vandaag niet aan boord. Managing director Rony H. Broun: "Dat er vandaag geen Belgen aan boord zijn is niet verwonderlijk gezien Belgische passagiers voornamelijk in de zomermaanden meevaren moet onze schepen. Enkel de kerstcruise die wij inrichten tijdens de wintermaanden is daar een uitzondering op gezien wij tijdens deze reis wel Belgische passagiers mogen begroeten." De crisis heeft daar zeker niets mee te maken gezien bij elke vaard al onze schepen maximaal bezet zijn. Ondanks de vele luxe die aangeboden wordt tijdens een cruise weten wij onze prijzen democratisch te houden." Wie mee wil met de Queen Elisabeth teld gemiddeld 200 euro per nacht neer. Maandagavond vertrekt het schip terug uit de Zeebrugse haven richting het Franse Chebourg. Tijdens het verblijf van de Queen Elisabeth in de Zeebrugse haven werden er verschepte veiligheidsmaatregelen ingevoerd op de aanlegkade van het schip.

(NSK)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Brugsch Handelsblad)