FOTOSPECIAL 100 jaar De Panne

20/06/11 om 16:09 - Bijgewerkt om 16:09

Het weer zat niet echt mee bij de start van groot openingsfeest 100 jaar De Panne, maar velen lieten zich niet afschrikken en kwamen massaal naar de verschillende activiteiten die er plaats vonden.

In de voormiddag was er al de academische zitting die de officiële start was van de eeuwfeesten met inhuldiging van het borstbeeld en opening van de tentoonstelling 'Pastoor Seraphijn Dequidt'. Kort na de middag was er een optreden van het Blankenbergs Shantykoor aan het gemeentehuis. In de Olmendreef was er animatie en werden er workshops aangeboden door medewerkers van het bezoekerscentrum De Nachtegaal.

Om 16.00 uur was er de officiële opening van de tijdelijke tentoonstelling "Relaas van een vissersdorp" in het bezoekerscentrum De Nachtegaal. De tentoonstelling geeft een beeld van de IJslandvaarders, de bloei en de teloorgang van de visserijgemeenschap in De Panne. Na de officiële opening van de tentoonstelling was er een dans- en zangoptreden van het Reuzekoor uit Duinkerke in hun kleurrijke visserskledij.De sfeer zat er goed in bij de vele aanwezigen die er konden genieten van een lekker biertje Pier Kloeffe en verse maatjes en garnalen. De tentoonstelling kan alle dagen bezocht worden tot 02 oktober 2011. De dag werd afgesloten met een dialectmis in de Sint-Pieterskerk.

(ED)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust