Fotograaf Karel Waignein uit Geluwe krijgt internationale erkenning

Redactie KW

Fotograaf Karel Waignein uit Geluwe heeft de laatste maanden vijf internationale prijzen gewonnen. In juli won hij de derde prijs op de Europese biënnale voor professionele portretfotografie in Bourbon Lancy (Fr) waar hij ook nog een gouden award mee bracht voor de kwaliteit van zijn werk.

In september werd hij voor het project “Colored Emotions” gelauwerd met twee “Honorable Mention Awards” één voor ‘People Portrait’ en één voor ‘Fine Art Portret’. Nu krijgt hij een vijfde internationale erkenning in China. Eveneens voor het project “Colored Emotions”. The China International Photography Art Exhibition gaf hem de bronzen medaille voor een foto uit deze originele serie.

Met “Colored emotions” wil de kunstenaar de wereld een boodschap brengen via het beeld van de gewone mens. Hij laat mensen zichzelf schilderen en kleden op een frivole manier. Het frivole in de beelden staat in schril contrast met de ernst van de gezichten. Het grappige in de beelden staat voor de relativerende mens en de trieste gezichten staan voor de ernst bij de problematiek in de wereld.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier