Forum Poperinge Ondersteboven eist referendum over heraanleg markt

Redactie KW

Het Forum Poperinge Ondersteboven gaat voluit voor een referendum over de plannen van het stadsbestuur rond de Grote Markt, het verkeerscirculatieplan en het parkeerbeleid. Vrijdag al zouden de formulieren beschikbaar zijn waarmee de inwoners van Poperinge een referendum kunnen afdwingen. Daarvoor zijn 3.000 handtekeningen vereist.

„Als ik de namen van de initiatiefnemers bekijk, kan ik alleen maar vaststellen dat het hier gaat om een politiek spelletje, onder de noemer ‘de vijanden van onze vijanden zijn onze vrienden”, reageert burgemeester Christof Dejaegher.

De ‘kern’ van het platform, dat de naam Poperinge Ondersteboven meekreeg, bestaat uit zeven mensen : Johan Lefever en Sabien Lahaye-Battheu (Open VLD), Marleen Rubben en Alex Colpaert (Groen!), Steve Geeraerd (uitbater van La Poupée), Kathy Helsen (Bewonersplatform Abele) en Wouter Boedts (Supermarkt De Rynck).

„We worden voor voldongen feiten gesteld”, zegt Sabien Lahaye-Battheu. „Soms wordt avonden gepalaverd over de plaatsing van een boom, maar over het belangrijkste dossier in Poperinge ooit, wordt amper overleg gepleegd. Eigenlijk zou het stadsbestuur zelf een volksraadpleging moeten organiseren. Dan is de uitslag bindend, nu niet. Maar het zou politieke zelfmoord zijn, indien ze er geen rekening mee houden. Wij willen met een raadgevend referendum advies geven aan het stadsbestuur.”(Andres Hollebeke)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuwst West) van 27 februari 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier