Forse uitbreiding opvangplaatsen voor Beschut Wonen vzw

Redactie KW

Beschut Wonen vzw kreeg van de overheid zopas de toelating om te groeien naar 48 plaatsen in Oostende. „Een uitstekende zaak”, zegt teamverantwoordelijke Greet Verhellen.

Beschut wonen is een initiatief dat mensen met psychische problemen huisvest en begeleidt voor zolang dat nodig is. Het gaat de vzw voor de wind want de elf bestaande plaatsen in de Tarwestraat en Plakkerstraat werden deze week uitgebreid met twaalf plaatsen in de Aartshertogstraat 24, vlak naast het college in Mariakerke.

Vzw Beschut Wonen bestrijkt een werkingsgebied van Nieuwpoort tot De Haan. De vzw heeft in Oostende al drie locaties en groeit nog steeds. „We kregen zopas een erkenning voor nog eens 25 plaatsen, waardoor we 48 mensen kunnen begeleiden. Maar er is niet meteen een gebouw beschikbaar en dus zullen we in eerste instantie studio’s huren op de private markt. Dit is een tussenoplossing en eigenlijk willen we weer een eigendom verwerven, zodat we mensen er kunnen laten wonen”, besluit Greet Verhellen. (EFO)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht) van 9 januari 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier