Forem wil Waalse werkzoekenden aan werk helpen in West-Vlaanderen

Redactie KW

Een groep instructeurs van Forem, dat is de Waalse tegenhanger van de VDAB, bezoekt deze week 6 bedrijven in onze regio. De instructeurs willen op die manier zicht krijgen op de arbeidsorganisatie en vooral knelpuntvacatures in onze bedrijven. Vandaag beten ze de spits af bij Sioen Industries in Ardooie. Het doel is uiteindelijk om meer Waalse werkzoekenden aan werk te helpen in West-Vlaamse ondernemingen.

Een dozijn Waalse instructeur van de dienst voor beroepsopleiding maakt kennis met de beroepen in West-Vlaamse bedrijven. Een initiatief van Resoc Zuid-West-Vlaanderen om de vraag en het aanbod op de lokale arbeidsmarkt beter op elkaar te kunnen afstemmen. De instructeurs kunnen de werkzoekenden beter opleiden en begeleiden naar een job. Maar vandaag zijn er ook in West-Vlaanderen weinig aanwervingen.

“Dat is een misvatting. Er zijn nog altijd knelpuntvacatures. En ook al is het misschien niet vandaag, wij gaan ervan uit dat er in de nabije toekomst weer vacatures zullen zijn, zeker in de bedrijven die we bezoeken met de Waalse instructeurs”, zegt Alain Depreux van Resoc Zuid-West-Vlaanderen.

Maar het doel is uiteindelijk om meer Waalse arbeiders over de taalgrens aan een job te helpen. Maar willen die wel in West-Vlaanderen werken?

“In tegenstelling tot wat men denkt bestaat die mobiliteit al voor een deel. 1 op 5 arbeiders uit de streek Komen-Moeskroen werkt in Vlaanderen. Maar ik denk dat er op de Vlaamse arbeidsmarkt nog meer mogelijkheden zijn”, zegt Guy Bracaval van Resoc Henegouwen.

Focus-WTV gaat dieper in op dit onderwerp in West@work op maandag 23 februari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier