Ford stelt gesponsorde buurtfeesten uit

Redactie KW

Het zal je maar overkomen: je doet mee aan een wedstrijd en je bent een van de gelukkigen die kans maken op een auto. Nico Vannieuwenhuyse en zijn gezin kunnen er over meepraten. Dit weekend organiseerden zij normaal een buurtfeest om zo een spiksplinternieuwe Ford in de wacht te slepen. Slechte timing, en dan beseften ze bij Ford ook. Alle feestjes worden in laatste instantie uitgesteld.

Dentergemnaar Nico Vannieuwenhuyse is een van de verkozenen die kans maken om een nieuwe Ford B-Max te winnen. “Je moest een slogan van Ford op een ludieke manier aanvullen om zo verder te kunnen meedoen aan de wedstrijd. Enkele weken later contacteerde een evenementenbureau mij om te zeggen dat ik samen met 64 anderen kans maakte om een van de twee nieuwe Fords te winnen. Het ‘enige’ wat wij nu nog moeten doen, is een heus buurtfeest organiseren,” vertelt Vannieuwenhuyse. Ook Ford neemt een deel van de organisatie voor zijn rekening. Het bedrijf verzorgt de logistieke ondersteuning van het hele gebeuren. “Ford zal niet alleen zorgen voor de muziek, hapjes en drankjes maar ook voor tal van randanimaties. Als je alles optelt, loopt hun rekening op tot zo’n 4.000 euro.”

“Afzeggen is niet meer mogelijk”

Deze week raakte bekend dat Ford Genk eind 2014 de deuren sluit. “Zeer spijtig nieuws”, aldus Nico. “Ik werk zelf in een bedrijf met 1.800 werknemers en kan me dus perfect inbeelden wat men daar doormaakt. Maar het buurtfeest afzeggen is niet meer mogelijk. We hebben zeer veel voorbereidingen getroffen en verwachten 140 mensen. Al zal de nakende sluiting hét gespreksonderwerp zijn, komende zondag. We leven mee met het Ford-personeel.”

(LMD/PVH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier