Fonds Oncologie Kortrijk boven de doopvont gehouden

© Foto BWB
Redactie KW

Om nog beter de strijd aan te gaan tegen kanker heeft AZ Groeninge binnen de Koning Boudewijnstichting het Fonds Oncologie Kortrijk opgericht.

Op dinsdag 5 november vond de installatievergadering van het Fonds Oncologie Kortrijk plaats in het meetingcenter Het Notenhof van AZ Groeninge. Het fonds heeft als doelstelling om wetenschappelijk oncologisch onderzoek in AZ Groeninge en de regio te bevorderen en zal prioritair wetenschappelijke onderzoeksprojecten in het domein van de oncologie steunen, die net niet op financiële steun konden rekenen. Ook projecten die al extern gefinancierd werden maar waarvoor de toegekende financiering niet toereikend bleek voor de afwerking van het project komen in aanmerking. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om projecten te steunen die de levenskwaliteit van de kankerpatiënt kunnen verbeteren.

Op de installatievergadering overhandigden Veerle De Tollenaere en Chiara Dekyvere een cheque van 8.400 euro aan het bestuur, dat wordt voorgezeten door gouverneur Carl Decaluwé. Zij zijn respectievelijk de zus en dochter van Els De Tollenaere, die begin vorig jaar haar strijd tegen kanker verloor. Haar werkgever Cargill, familie en vrienden zamelden door allerlei initiatieven 8.400 euro in dat werd geschonken aan het fonds. (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier