Folkfestival is ecovriendelijk

Tal van medewerkers zijn al sinds vorige week druk in de weer met de opbouw van het festivalterrein in Dranouter.
Redactie KW

Volgend weekend is het weer zover. Dan is er het folkfestival in Dranouter. Tal van medewerkers zijn al sinds vorige week druk in de weer met de opbouw van het festivalterrein. En het 35ste festival Dranouter wil nog meer dan de voorbije jaren een ecovriendelijk festival zijn.

Het festivalterrein in Dranouter is anderhalve week na de start van de opbouw bijna helemaal af. Dankzij het mooie weer van de voorbije dagen zitten de voorbereidingen perfect op schema. “Nu de laatste twee dagen zijn het vooral nog eetstandjes. En de klank, dat is ook nog veel werk. De tenten staan er al. We zitten op schema”, zegt organisator Bavo Vanden Broeck.

40 tenten opbouwen, 10 kilometer aan afsluiting plaatsen, planken vloer leggen , koelinstallaties vervoeren … de meer dan 100 vrijwilligers zijn ook nu nog druk in de weer. Voor veel van hen is het een jaarlijkse afspraak.

zonneboiler

Ook dit jaar wil het festival in Dranouter de milieuoverlast beperken. Op de gezinscamping bijvoorbeeld komt een zonneboiler die de 24 douches van warm water moet voorzien. En tijdens het festival worden niet alleen plastic en papier gescheiden gesorteerd, ook de etensresten gaan niet verloren.

“Dat gaat naar een gistingsinstallatie. Het brengt genoeg energie op om onze kantoren een jaar lang van elektriciteit te voorzien”, zegt Bavo Vanden Broeck.

En vanaf morgen worden de eerste kampeerders verwacht in Dranouter. (Focus-WTV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier