Focus & WTV: “situatie regionale omroepen precair.”

Redactie KW

De situatie van de regionale omroepen in ons land is precair. Dat zegt Pol Deltour van de Algemene Vereniging van Beroepsjournalisten van België. Bij Focus & WTV verdwijnen vier van de zeventig banen. Eind vorig jaar waren er al ontslagen bij verschillende regionale zenders. Nu heeft Deltour geen aanwijzingen dat er ook bij andere regionale omroepen banen zullen sneuvelen.

“De regionale zenders zijn erg afhankelijk van lokale reclamebudgetten”, legt Deltour uit. “Ingrid Lieten (Vlaams minister van Media, red.) heeft de kwestie aangepakt, maar er is twijfel of dat structureel genoeg gebeurde om de zenders weer op het juiste spoor te krijgen.”

Eind vorig jaar waren er herstructureringen bij TV Oost (8 ontslagen), TV Limburg (2), Focus & WTV (5) en Rob TV (8). Moeizame onderhandelingen met Telenet over de auteursrechtelijke vergoedingen, maar ook de economische crisis werden toen genoemd als oorzaken.

Eind december werd een overeenkomst gevonden met Telenet over een overgangsfase van drie jaar, waarin de auteursrechten voor de omroepen geleidelijk dalen tot ze overeenkomen met het marktaandeel van de zender.

(bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier