Focus en WTV lanceren kwis over 15 jaar regionaal nieuws

Redactie KW

Vanaf vandaag, maandag 15 september 2008, pakken focus en wtv, de regionale zenders in West-Vlaanderen, uit met het kwisprogramma “Kwist’et”. Een ludieke kwis waarbij kandidaten op zoek moeten naar een gebeurtenis uit hun gemeente, die de voorbije 15 jaar het nieuws haalde op focus of wtv. De kwis loopt tot begin december en wordt gepresenteerd door Lorenzo Dejonghe. De eerste opnames van de kwis zijn vorige week gestart en komen vanaf vandaag op tv. De eerste prijzen worden uitgedeeld in Brugge, voor de focus-kijker. Izegem, Lendelede, Kuurne en Ledegem komen deze week aan bod bij wtv.

Focus en wtv vieren dit jaar hun 15de verjaardag met allerlei initiatieven. Zo werden van februari tot eind juni leuke reportages uit de geschiedenis van de zenders vanonder het stof gehaald. Op feestdagen kon de West-Vlaming ook met de glimlach kijken naar een feestprogramma “15 jaar focus-wtv”, waarin de kijker een beeld kreeg van het ontstaan en de groei van de regionale zenders. Maar vanaf vandaag komt de kijker zelf in beeld met “Kwist’et” !!

“Kwist’et” is een vlotte nieuwskwis waarbij de kandidaten op zoek moeten naar een gebeurtenis uit hun gemeente die de voorbije 15 jaar het nieuws haalde. Elke kandidaat krijgt 5 minuten de tijd om 3 vragen op te lossen. Die vragen leiden naar 3 sleutelwoorden, die op hun beurt moeten leiden tot de uiteindelijke oplossing, een beeldfragment over hun gemeente.

Dagelijks 30€ te winnen !

De kandidaten mogen tijdens hun zoektocht hulplijnen gebruiken. Ze kunnen voorbijgangers aanspreken, winkels binnenlopen, vrienden bellen, … noem maar op.
Wie het juiste beeldfragment kan raden, krijgt een waardebon van 30€, geschonken door Supra Bazar (bij wtv) of Vermeersch-Deconinck (bij focus).

“Kwist’et” passeert de komende maanden in elke West-Vlaamse gemeente en kan door iedereen ook meegespeeld worden via de website www.focus-wtv.be. En ook via het internet worden prijzen uitgedeeld !

Presentator van de nieuwe kwis is Lorenzo Dejonghe (28) uit Torhout. Hij werkt al sinds 2004 bij de Regionale Mediamaatschappij. Eerst als journalist bij Radio Mango, daarna als reportagemaker voor KustTV en de Prijsbeesten. “Kwist’et” is zijn eerste presentatie-opdracht op televisie !

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier