Fnac opent na vertraging eindelijk de deuren

Redactie KW

In Brugge opent vanavond de Fnac officieel de deuren. De grote boeken-, cd-, en elektronicawinkel is meteen de eerste in onze provincie, en de achtste in België. Fnac stelt in het nieuwe filiaal een zeventigtal mensen te werken, allemaal uit de regio Brugge. De winkel zelf is 2200 vierkante meter groot, en telt naast alle koopwaar ook een café met terras, waar de komende weken heel wat gratis optredens plaatsvinden.

Tweeduizend tweehonderd vierkante meter winkel, verspreid over vier verdiepingen. En die liggen bomvol boeken, cd’s, dvd’s en elektronica. Waar de West-Vlamingen tot voor kort op z’n minst naar Gent moesten, kunnen ze nu ook in eigen provincie bij Fnac terecht.

De opening van de Brugse vestiging was voorzien voor begin dit jaar. Zware verbouwingen in het beschermde pand op de Markt zorgden voor wat vertraging. Maar vanaf morgen kunnen een zestigtal medewerkers hier aan de slag, allemaal afkomstig uit de regio Brugge.

Het grote publiek kent Fnac vooral van z’n boeken en cd’s. De voorbije maanden sloten enkele onafhankelijke muziekhandelaars in Brugge hun zaak, voor muziekliefhebbers zal de Fnac dan ook welkom zijn. De komende dagen krijgen ze er nog een pak gratis optredens bovenop, met ondermeer Bart Peeters en Novastar op het programma, zaterdag maakt pianist Wim Mertens z’n opwachting.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier