Floralux wil half miljoen bezoekers lokken naar Duits vogelpark

Redactie KW

Vogelpark Walsrode in Duitsland moet op korte termijn een half miljoen vogelliefhebbers per jaar lokken. Dat zegt tuincentrum Floralux uit Dadizele, de nieuwe eigenaar van het park. Walsrode is met 4.000 vogels het grootste vogelpark van Europa. Er werken 60 mensen. Midden deze week trekt een medewerker van hier naar Walsrode om er de dagelijkse leiding van het park over te nemen.

Zo’n 50 jaar geleden is een Duitse ondernemer met het vogelpark Walsrode in de gelijknamige Duitse gemeente gestart. Nu, een halve eeuw later is het meer dan 200.000 vierkante meter groot, meteen het grootste vogelpark van Europa. Er zitten 600 verschillende soorten vogels. De jongste jaren is het bezoekersaantal gedaald tot 300.000, waardoor het park in de problemen kwam.

“We hebben 300.000 bezoekers nodig voor een break-even. We mikken op 500.000 We gaan echt werk maken van marketing”, zegt Kris Carrein van Floralux.

Dat net Floralux het Walsrode heeft gekocht, lijkt opmerkelijk, maar is het eigenlijk niet. Naast vogels is het park ook bekend om zijn mooie plantentuinen. Daarnaast maakt de eigenaar van Floralux al jaren deel uit van een vzw die unieke vogels kweekt en terugplaatst in de natuur.

Hoeveel Floralux betaalt voor de overname is niet bekend. Toch spreekt het tuincentrum niet van een financieel onzekere stap in economisch moeilijke tijden.

“Wij merken niets van de economische crisis. We hebben dus financiële ruimte om een voorzichtige overname te doen”, weet Kris Carrein.

Hoewel alle personeelsleden van het Duitse park aan de slag blijven, zal de nieuwe eigenaar er duidelijk aanwezig zijn. Een Vlaamse medewerker neemt binnenkort de dagelijkse leiding over het park over en op langere termijn zullen in het vogelpark ook planten en bloemen van het tuincentrum verkocht worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier