Floralux in Dadizele legt de kerstballen al in de winkelrekken

Redactie KW

Tuin- en decoratiecentrum Floralux in Dadizele heeft vanaf zaterdag 24 augustus kerstballen in de aanbieding.

Een bewuste keuze, klinkt het, want de winkel heeft een van de grootste kerstmarkten van België. “De opbouw neemt meer dan een maand in beslag. Anderzijds merken we veel positieve reacties van klanten die hun versiering graag voor december inslaan.”

“Er is inderdaad een trend dat artikelen vroeger worden aangeboden, maar dit is wel heel vroeg”, aldus Luc Ardies van werkgeversorganisatie Unizo. “Het is wel zo dat dit type winkel, een tuin- en decoratiecentrum, het moet hebben van piekperiodes. En blijkbaar is er ook vraag naar. De consument gaat vandaag ook veel meer voor beleving.” Een reglement die de periodes vastlegt, bestaat niet. “Er is een gedragscode die stelt dat er geen actieve reclame mag worden gevoerd buiten de winkel. Denk hierbij aan kerstreclame naar aanloop van Sinterklaas. Wat er in de winkel gebeurt, is de keuze van de uitbater”, meent Unizo.

‘Glamour met veel goud’

De ketens kunnen alvast inspiratie opdoen bij Floralux. “Dit jaar zal er opnieuw veel pastel zijn, in combinatie met hardere kleuren zoals bordeaux. Maar ook een vleugje nostalgie, en glamour met veel goud, wordt een van de komende wintertrends”, weet Floralux al.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier